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Weinbrand - Erteilung einer Prüfnummer

Hessen 99050056001000, 99050056001000 Typ 2/3

Inhalt

Leistungsschlüssel

99050056001000, 99050056001000

Leistungsbezeichnung

Brandy - Issue of a test number

Leistungsbezeichnung II

nicht vorhanden

Leistungstypisierung

Typ 2/3

Begriffe im Kontext

nicht vorhanden

Leistungstyp

Leistungsobjekt mit Verrichtung

Leistungsgruppierung

Gewerbe (050)

Verrichtungskennung

Erteilung (001)

SDG Informationsbereiche

  • Vorschriften für und Anforderungen an Erzeugnisse

Lagen Portalverbund

  • Produkt- und Stoffzulassung (2120200)

Einheitlicher Ansprechpartner

Nein

Fachlich freigegeben am

17.03.2015

Fachlich freigegeben durch

Hessian Ministry for the Environment, Climate Protection, Agriculture and Consumer Protection

Teaser

nicht vorhanden

Volltext

German brandy may only be placed on the market with an official test number, the same applies to brandy (§2 Alcohol-containing Beverage Ordinance AGeV).

The test number is issued upon request and only after an analytical examination. It is valid for one year. The application shall be accompanied free of charge by a sample of three bottles of the beverage to be tested. The analytical examination is required by law (§ 5 AGeV).

Erforderliche Unterlagen

According to § 4 AGeV, the application specified in Annex 1 of the AGeV is to be used. The application must be accompanied by an examination report and a sample of three bottles.

Voraussetzungen

nicht vorhanden

Kosten

The fees are based on the administrative costs regulation for the portfolio of the Ministry of the Environment, Climate Protection, Agriculture and Consumer Protection (VwKostO-MUELV)1. The following fees apply for issuing the verification number:

  • up to 5.000 l: 105,00 Euro
  • over 5.000 l: 190,00 Euro

Verfahrensablauf

nicht vorhanden

Bearbeitungsdauer

nicht vorhanden

Frist

nicht vorhanden

Weiterführende Informationen

nicht vorhanden

Hinweise

At least one bottle of each sample must be kept until two years have elapsed after the examination notice has been issued (§ 5 AGeV)

A copy of the examination results must be kept for five years by the institution that carried out the examination (§ 5 AGeV).

Rechtsbehelf

nicht vorhanden

Kurztext

nicht vorhanden

Ansprechpunkt

To the Regierungspräsidium Darmstadt, Department of Viticulture in Eltville.

Zuständige Stelle

nicht vorhanden

Formulare

Please use the AGeV's application .